Ψαρόσουπα από αχιβάδες

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

Συστατικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι μαργαρίνη

500 γραμμάρια αχιβάδες σε κονσέρβα ψιλοκομμένες

3 ωμές πατάτες, κομμένες σε κύβους

3 φλιτζάνια γάλα

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Ανακατέψτε συχνά.

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 207
  • Υδατάνθρακες 8g
  • Πρωτεΐνη 48g
  • Nάτριο 215mg
  • Κάλιο 360mg
  • Φώσφορος 188mg

Παρασκευή

1
Βάλτε τις πατάτες σε 4 φλιτζάνια κρύο νερό για 2 ώρες.
2
Στραγγίστε και προσθέστε στη σούπα όπως υποδεικνύεται.
3
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο σε μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσουν.
4
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες αχιβάδες με το χυμό, τις πατάτες σε κύβους και 2+ 3/4 φλιτζάνια γάλα.
5
Βράστε 5-10 λεπτά.
6
Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι γάλα με αλεύρι και ρίξτε το στο ζεστό μίγμα ψαριών.
7
Προσθέστε πιπέρι και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά περισσότερο για να συνδυαστούν οι γεύσεις.
8
Ανακατέψτε συχνά.
9
Βάλτε πάπρικα σε κάθε μερίδα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Μια δημοφιλής ζεστή και κρεμώδής σούπα θαλασσινών ταιριάζει για μια κρύα και βροχερή μέρα.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης