
Ψάρι ψητό
Ψάρι & ΘαλλασινάΥλικά
Με βάση 4-5 μερίδες ανά συνταγή
- 1 κιλό φρέσκα, λευκά ψάρια
- 1 κιλό φρέσκα, λευκά ψάρια
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
- 4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τα ψάρια και αφήστε τα να στεγνώσουν.
Τακτοποιήστε τα στο ταψί.
Ανακατέψτε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τον άνηθο και το πιπέρι σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Προσθέστε χυμό λεμονιού και περιχύστε ομοιόμορφα στα ψάρια.
Ψήστε χωρίς καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 17-20 λεπτά.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
254
24
--
--
--
--
--
13
--
--
62
--
495
16
Ψάρι ψητό
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
254kcal
--%
Πρωτεΐνη
24g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
495mg
--%
Φώσφορος
16mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Εύκολή συνταγή και γρήγορη συνταγή με μπαχαρικά από το ντουλάπι σας.