+30 210 2853000
Facebook
LinkedIn
Youtube

Ψάρι ψητό

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 4-5 μερίδες ανά συνταγή

  • 1 κιλό φρέσκα, λευκά ψάρια
  • 1 κιλό φρέσκα, λευκά ψάρια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε τα ψάρια και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Τακτοποιήστε τα στο ταψί.

Ανακατέψτε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τον άνηθο και το πιπέρι σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.

Προσθέστε χυμό λεμονιού και περιχύστε ομοιόμορφα στα ψάρια.

Ψήστε χωρίς καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 17-20 λεπτά.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

254

24

--

--

--

--

--

13

--

--

62

--

495

16

Ψάρι ψητό

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

254kcal

--%

Πρωτεΐνη

24g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

495mg

--%

Φώσφορος

16mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Εύκολή συνταγή και γρήγορη συνταγή με μπαχαρικά από το ντουλάπι σας.