+30 210 2853000

Πράσινη σάλτσα

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

  • 5 φλιτζάνια πράσινες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1+1/2 φλιτζάνια μακριές πράσινες chiles(πιπεριές μεξικάνικες), καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή lime
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά σούπας κύμινο
  • 3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Ανακατεύετε συχνά σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα

Στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 20′ λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βάλτε τη ζεστή σάλτσα σε βάζα, αφήνοντας λίγο κενό από το καπάκι.

Σκουπίστε το χείλος του βάζου και τοποθετήστε τα καπάκια κονσερβοποίησης

Ζεσταίνετε το νερό σε μια κατσαρόλα αρκετά βαθιά για να καλύψετε τα βάζα.

Χρησιμοποιώντας έναν ανυψωτήρα βάζου, τοποθετήστε τα βάζα σε βραστό νερό για 15′-20′ λεπτά.

Αφαιρέστε τα από ζεστό νερό.

Εκτιμήστε αν όλα τα βάζα έχουν σφραγιστεί.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

20

1

--

--

--

--

--

5

--

--

38

--

87

12

Πράσινη σάλτσα

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

20kcal

--%

Πρωτεΐνη

1g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

87mg

--%

Φώσφορος

12mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Διατηρείται μέχρι 2 εβδομάδες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη έως και 6 μήνες.