Πράσινη σάλτσα

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

Συστατικά

ανά μερίδα

5 φλιτζάνια πράσινες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 1/2 φλιτζάνια μακριές πράσινες chiles(πιπεριές μεξικάνικες), καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι πιπεριές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

4 φλιτζάνια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή lime

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά σούπας κύμινο

3 κουταλιές της σούπας  ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 20
  • Υδατάνθρακες 5g
  • Πρωτεΐνη 1g
  • Nάτριο 38mg
  • Κάλιο 87mg
  • Φώσφορος 12mg

Παρασκευή

1
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2
Ανακατεύετε συχνά σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα
3
Στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 20' λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
4
Βάλτε τη ζεστή σάλτσα σε βάζα, αφήνοντας λίγο κενό από το καπάκι.
5
Σκουπίστε το χείλος του βάζου και τοποθετήστε τα καπάκια κονσερβοποίησης
6
Ζεσταίνετε το νερό σε μια κατσαρόλα αρκετά βαθιά για να καλύψετε τα βάζα.
7
Χρησιμοποιώντας έναν ανυψωτήρα βάζου, τοποθετήστε τα βάζα σε βραστό νερό για 15'-20' λεπτά.
8
Αφαιρέστε τα από ζεστό νερό.
9
Εκτιμήστε αν όλα τα βάζα έχουν σφραγιστεί.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Διατηρείται μέχρι 2 εβδομάδες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη έως και 6 μήνες.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης