Συστατικά
ανά μερίδα
5 φλιτζάνια πράσινες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνια μακριές πράσινες chiles(πιπεριές μεξικάνικες), καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι πιπεριές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
4 φλιτζάνια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή lime
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας κύμινο
3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 20
- Υδατάνθρακες 5g
- Πρωτεΐνη 1g
- Nάτριο 38mg
- Κάλιο 87mg
- Φώσφορος 12mg
Παρασκευή
1
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2
Ανακατεύετε συχνά σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα
3
Στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 20' λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
4
Βάλτε τη ζεστή σάλτσα σε βάζα, αφήνοντας λίγο κενό από το καπάκι.
5
Σκουπίστε το χείλος του βάζου και τοποθετήστε τα καπάκια κονσερβοποίησης
6
Ζεσταίνετε το νερό σε μια κατσαρόλα αρκετά βαθιά για να καλύψετε τα βάζα.
7
Χρησιμοποιώντας έναν ανυψωτήρα βάζου, τοποθετήστε τα βάζα σε βραστό νερό για 15'-20' λεπτά.
8
Αφαιρέστε τα από ζεστό νερό.
9
Εκτιμήστε αν όλα τα βάζα έχουν σφραγιστεί.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Διατηρείται μέχρι 2 εβδομάδες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη έως και 6 μήνες.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org