Υλικά
Με βάση 4-5 μερίδες ανά συνταγή
- 1 πακέτο κατεψυγμένα πράσινα φασόλια που έχουν αποψυχθεί
- 125 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 απλή λευκή σάλτσα συσκευασμένη
Εκτέλεση
Λιώστε δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά.
Μαγειρέψτε τα φασόλια σε φούρνο μικροκυμάτων για 2′ λεπτά κ αφήστε τα στην άκρη.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τις υπόλοιπες δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια στα πράσινα φασόλια, μαζί με τη λευκή σάλτσα.
Ανακατεύετε μαζί σε ένα μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βάλτε στη κορυφή τη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνετε στους 175 °C για 20′-25′ λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
342
5
--
--
--
--
--
21
--
--
152
--
250
79
Πράσινα φασόλια στον φούρνο με λίγο αλάτι
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
342kcal
--%
Πρωτεΐνη
5g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
250mg
--%
Φώσφορος
79mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Αυτό το αγαπημένο πιάτο των διακοπών μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την σάλτσα που θα χρησιμοποιηθεί κάθε φορά.