Πουρές πατάτας
ΟρεκτικάΥλικά
Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή
- 1 κιλό πατάτες
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 φλιτζάνι άπαχο βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε πάρα πολύ λεπτές.
Ξεπλύνετε καλά.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερού, ώστε να υπάρχει τουλάχιστον 4 φορές περισσότερο νερό από τις πατάτες.
Αφήστε τις για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στραγγίξτε και ξεπλύντε τις.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Γεμίστε το δοχείο με νερό.
Βράστε για 10 λεπτά.
Μεταφέρετε τις βραστές πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
Ανακατεύετε ελαφρώς ή χρησιμοποιήστε ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν πουρές.
Ανακατεύετε με το βούτυρο.
Προσθέστε αργά το γάλα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα. Προσέξτε μην πολτοποιήσετε πολύ τις πατάτες .
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
157
2
--
--
--
--
--
23
--
--
13
--
182
61
Πουρές πατάτας
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
157kcal
--%
Πρωτεΐνη
2g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
182mg
--%
Φώσφορος
61mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Το μούλιασμα της πατάτας πριν από το μαγείρεμα μπορεί να μειώσει το κάλιο κατά το ήμισυ. Ακολουθήστε τα μεγέθη των μερίδων για να κρατήσετε την πρόσληψη καλίου μέσα στα όρια.