Συστατικά
Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή.
1 κιλό πατάτες.
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι άπαχο βούτυρο
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 157
- Υδατάνθρακες 23g
- Πρωτεΐνη 2g
- Nάτριο 13mg
- Κάλιο 182mg
- Φώσφορος 61mg
Παρασκευή
1
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε πάρα πολύ λεπτές.
2
Ξεπλύνετε καλά.
3
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερού, ώστε να υπάρχει τουλάχιστον 4 φορές περισσότερο νερό από τις πατάτες.
4
Αφήστε τις για τουλάχιστον 1 ώρα.
5
Στραγγίξτε και ξεπλύντε τις.
6
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
7
Γεμίστε το δοχείο με νερό.
8
Βράστε για 10 λεπτά.
9
Μεταφέρετε τις βραστές πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
9
Ανακατεύετε ελαφρώς ή χρησιμοποιήστε ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν πουρές.
9
Ανακατεύετε με το βούτυρο.
9
Προσθέστε αργά το γάλα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα. Προσέξτε μην πολτοποιήσετε πολύ τις πατάτες .
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Το μούλιασμα της πατάτας πριν από το μαγείρεμα μπορεί να μειώσει το κάλιο κατά το ήμισυ. Ακολουθήστε τα μεγέθη των μερίδων για να κρατήσετε την πρόσληψη καλίου μέσα στα όρια.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org