Πίτσα σε αραβική πίτα

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Απογευματινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.

1 μεσαία αραβική πίτα

1 φέτα κίτρινο τυρί χαμηλό σε λιπαρά & αλάτι

1 φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2-3 ροδέλες πιπεριά πράσινη

2-3 μανιτάρια

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 310,60Kcal
  • Υδατάνθρακες 35,55g
  • Πρωτεΐνη 17,95g
  • Λίπη 11,75g
  • Νάτριο 400,70mg
  • Κάλιο 453,90mg
  • Φώσφορος 258mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 5,38g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 3,74g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 1,41g
  • Διαιτητικές ίνες 3,94g
  • Νερό 83,43g

Παρασκευή

Πάνω στην αραβική πίτα προσθέστε:

1
Την κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
2
Τη φέτα κίτρινο τυρί χαμηλή σε λιπαρά & αλάτι
3
Τη φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα
4
Τα μανιτάρια.
5
Τις ροδέλες πιπεριάς.

Ψήστε στο φούρνο έως ότου λιώσει το τυρί.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή


Μία γρήγορη και εύκολη σπιτική πίτσα.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης