Πέστο βασιλικού
Σάλτσες & ΜαρινάδεςΥλικά
Με βάση 6-8 μερίδες ανά συνταγή
- 40 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας καρύδια
- 10 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αναμείξτε όλα τα συστατικά, εκτός από το λάδι, σε ένα επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.
Καθώς το χτυπάτε στο μπλέντερ, προσθέστε αργά το λάδι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Απολαύστε το με ζεστά ζυμαρικά.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
334
4
--
--
--
--
--
1
--
--
113
--
47
87
Πέστο βασιλικού
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
334kcal
--%
Πρωτεΐνη
4g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
47mg
--%
Φώσφορος
87mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Το φρέσκο πέστο ταιριάζει σε ζυμαρικά, πίτσα ή σάντουιτς.