Πατάτες “τηγανιτές” στον φούρνο
ΟρεκτικάΥλικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή
- 2 γλυκοπατάτες
- Μικρή ποσότητα λάδι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις γλυκές πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες όπως όταν τις τηγανίζουμε (βάλτε τις πατάτες σε νερό για να μειώσετε το κάλιο).
Αλείψτε ένα ταψί με πολύ λίγο λάδι και τοποθετήστε τις πατάτες με κενά μεταξύ τους.
Ψήστε στους βαθμούς 260°C για 15′ λεπτά.
Θα είναι σαν τηγανιτές.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
68
1
1
--
--
--
--
15
--
--
8
--
132
18
Πατάτες “τηγανιτές” στον φούρνο
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
68kcal
--%
Πρωτεΐνη
1g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
132mg
--%
Φώσφορος
18mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Δοκιμάστε να κάνετε αυτές τις πατάτες πιο πικάντικες με το να ρίξετε πιπέρι, πάπρικα και ζάχαρη για μια διαφορετική γεύση.