ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Πατάτες φούρνου

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας (30 γρ.) μέλι
  • 400 γρ. νερό
  • 40 γρ. χυμό λεμόνι
  • 40 γρ. σκόρδο
  • δεντρολίβανο, θυμάρι και μουστάρδα

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά οι πατάτες.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βάζουμε τις πατάτες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά.

Στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

192.03

1.98

14.02

1.95

1.63

9.55

--

15.49

--

1.16

36.49

--

289.99

37.83

Ανά μερίδα (170g)

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Πατάτες φούρνου

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

192.03kcal

--%

Πρωτεΐνη

1.98g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

289.99mg

--%

Φώσφορος

37.83mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Ιδανικές να συνοδεύσουν ψητό κρέας.