Πατάτες φούρνου

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Απογευματινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.

1 κιλό πατάτες

200 γρ. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας (30 γρ.) μέλι

400 γρ. νερό

40 γρ. χυμό λεμόνι

40 γρ. σκόρδο

δεντρολίβανο, θυμάρι και μουστάρδα

Διατροφική αξία ανά 100 γρ.

  • Ενέργεια 192,03Kcal
  • Υδατάνθρακες 15,49g
  • Πρωτεΐνη 1,98g
  • Λίπη 14,02g
  • Νάτριο 36,49mg
  • Κάλιο 289,99mg
  • Φώσφορος 37,83mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 1,95g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 9,55g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 1,63g
  • Διαιτητικές ίνες 1,16g
  • Νερό 11,04g

Παρασκευή

1
Σε ένα ταψί τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά οι πατάτες.
2
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βάζουμε τις πατάτες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά.
3
Στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Ιδανικές να συνοδεύσουν ψητό κρέας.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης