Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής
Συστατικά για τη ζύμη
Με βάση 15-20 μερίδες (30-40 μικροί σε μέγεθος) ανά συνταγή.
240ml (1 & 1/4 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
240ml (1 & 1/4 φλιτζάνι) σπορέλαιο
120ml (1/2 φλιτζάνι) χυμό πορτοκάλι
150 γραμμάρια (3/4 φλιτζάνι) ζάχαρη
120ml κονιάκ
1 κιλό αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα - κοπανισμένα
Συστατικά για το συρόπι
700ml (3 φλιτζάνια) νερό
500 γραμμάρια μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα από πορτοκάλι
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Ενέργεια 345,35Kcal
- Υδατάνθρακες 46,11g
- Πρωτεΐνες 3,63g
- Λίπη 16,39g
- Νάτριο 2,64mg
- Κάλιο 47,10mg
- Φώσφορος 26,71mg
- Κορεσμένα λιπαρά 2,79g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 5,97g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 6,69g
- Διαιτητικές ίνες 0,82g
- Νερό 12,56g
Παρασκευή
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Επιδόρπιο υψηλής ενεργειακής συγκέντρωσης . Δε συστήνεται σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη ή υπέρβαρα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Ωστόσο αποτελεί ιδανικό snack για άτομα που ακολουθούν δίαιτα υψηλών θερμίδων και χαμηλής πρωτεΐνης πριν το στάδιο της αιμοκάθαρσης.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou