Παέγια
ΟρεκτικάΥλικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή
- 1/2 κιλό ιταλικό λουκάνικο
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1+ 1/2 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 2 βάζα ψητές πιπεριές σε μορφή πουρέ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 10 κλώνοι ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
- 1/2 κιλό γαρίδες, ωμές, ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινες & 1/2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το λουκάνικο, το κοτόπουλο και το σκόρδο.
Αφαιρείτε τα κρέατα και τα αφήνετε στην άκρη.
Προσθέστε το ρύζι,το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές και το ρύζι να είναι χρυσό καφέ.
Προσθέστε το κρέας πίσω στο τηγάνι με το ζωμό και τις κόκκινες πιπεριές
Προσθέστε πάπρικα, ταμπάσκο και σαφράν.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
233
20
2
--
--
--
--
25
--
6
257
--
330
201
Παέγια
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
233kcal
--%
Πρωτεΐνη
20g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
330mg
--%
Φώσφορος
201mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Κάθε μπουκιά από αυτό το κλασικό πιάτο είναι διαφορετική. Αυτή η συνταγή με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο έχει ακόμα αρκετή γεύση για να σας ευχαριστήσει.