+30 210 2853000

Ομελέτα με σπαράγγια

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 2 μερίδες ανά συνταγή

  • 180 γραμμάρια αυγού (~2 μεγάλα)
  • 100 γραμμάρια σπαράγγια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 25ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα σπαράγγια σε μικρότερα κομμάτια.

Βράστε τα. Πετάξτε το νερό και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ακόμη μία φορά.

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και αναμείξτε τα με την κρέμα γάλακτος.

Ρίξτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και “περάστε” για ένα λεπτό τα σπαράγγια.

Ρίξτε το αυγό με την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με τα σπαράγγια, ώστε να ψηθούν μαζί.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

250.85

12.94

21.51

6.39

2.13

10.67

--

1.4

--

0.85

130.63

--

258.50

223.13

Ομελέτα με σπαράγγια

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

250.85kcal

--%

Πρωτεΐνη

12.94g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

258.50mg

--%

Φώσφορος

223.13mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Μία από τις καλύτερες προτάσεις για ένα νόστιμο πρωινό ή και πλήρες γεύμα.