
Μοσχαράκι κατσαρόλας
ΚρέαςΥλικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή
- 600 γραμμάρια μοσχάρι
- 100 γραμμάρια κρεμμύδι (1 μεσαίο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού)
- 150 γραμμάρια ντομάτα (1 μεσαία)
- 1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
- Πιπέρι, κανέλα και ότι άλλα αρωματικά – μπαχαρικά θέλετε.
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους (αν δεν το αγοράσαμε ήδη σε κομμάτια).
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις ξανθίσουν, ρίχνουμε μέσα το κρέας.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Τότε ρίχνουμε μέσα βραστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Ξεφλουδίζουμε μια ντομάτα, την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε πιπέρι και ότι άλλα μπαχαρικά επιθυμείτε (π.χ. κανέλα).
Το αφήνουμε να βράσει για 30-35 λεπτά και είναι έτοιμο.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
292.15
32.72
16.80
3.17
0.42
10.58
--
2.64
--
1.50
176.22
--
743
412.85
Μοσχαράκι κατσαρόλας
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
292.15kcal
--%
Πρωτεΐνη
32.72g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
743mg
--%
Φώσφορος
412.85mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Συνοδεύστε το με ρύζι ή ζυμαρικό.