+30 210 2853000

Μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Συστατικά Με βάση 20 μερίδες ανά συνταγή

  • 450 γρ. περίπου φύλλο σφολιάτας
  • 300γρ. μήλα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 100 γρ. (2 κουτ. σούπας) τυρί κρέμα
  • όση κανέλα επιθυμείτε
  • 2 κουτ. γλυκού υγρή ή 2 μπουκαλάκια σκόνη βανίλια

Εκτέλεση

Βγάζετε τη σφολιάτα από την κατάψυξη και την αφήνεται να ξεπαγώσει ελαφρώς και θα χρησιμοποιηθεί μόνο το 1 από τα 2 φύλλα για να την παρακάτω διαδικασία.

Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε κύβους και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την κανέλα (όση επιθυμείτε).

Σε μπεν-μαρί ενοποιείτε το τυρί κρέμα, το μέλι και προσθέτετε 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια υγρή ή 2 μπουκαλάκια σκόνη.

Περιχύστε την κρέμα με τα μήλα και αναδεύετε καλά.

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Με ένα μαχαίρι χαράζετε το κάθε χωμένο φύλλο περιμετρικά 2-3 εκατοστά από τη πλευρά του κάθε φύλλου. Με αυτό το τρόπο το φύλλο θα φουσκώσει και θα “αγκαλιάσει” τη γέμιση.

Μέσα στα χαρακωμένα φύλλα απλώστε τη γέμιση και μοιράστε τη στα 4 φύλλα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

113.43

2.52

6.10

3.39

0.07

0.34

--

12.58

--

0.70

111.34

--

59.22

145.71

Μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

113.43kcal

--%

Πρωτεΐνη

2.52g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

59.22mg

--%

Φώσφορος

145.71mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Ένα “γλυκό” πρωινό!