Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής
Συστατικά
Με βάση 20 μερίδες ανά συνταγή.
450 γρ. περίπου φύλλο σφολιάτας
300γρ. μήλα
2 κουτ. σούπας μέλι
100 γρ. (2 κουτ. σούπας) τυρί κρέμα
όση κανέλα επιθυμείτε
2 κουτ. γλυκού υγρή ή 2 μπουκαλάκια σκόνη βανίλια
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
- Ενέργεια 113,43Kcal
- Υδατάνθρακες 12,58g
- Πρωτεΐνη 2,52g
- Λίπη 6,10g
- Νάτριο 111,34mg
- Κάλιο 59,22mg
- Φώσφορος 145,71mg
- Κορεσμένα λιπαρά 3,39g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 0,34g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 0,07g
- Διαιτητικές ίνες 0,70g
- Νερό 20,33g
Παρασκευή
1
Βγάζετε τη σφολιάτα από την κατάψυξη και την αφήνεται να ξεπαγώσει ελαφρώς και θα χρησιμοποιηθεί μόνο το 1 από τα 2 φύλλα για να την παρακάτω διαδικασία.
2
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε κύβους και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την κανέλα (όση επιθυμείτε).
3
Σε μπεν-μαρί ενοποιείτε το τυρί κρέμα, το μέλι και προσθέτετε 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια υγρή ή 2 μπουκαλάκια σκόνη.
4
Περιχύστε την κρέμα με τα μήλα και αναδεύετε καλά.
5
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Με ένα μαχαίρι χαράζετε το κάθε χωμένο φύλλο περιμετρικά 2-3 εκατοστά από τη πλευρά του κάθε φύλλου. Με αυτό το τρόπο το φύλλο θα φουσκώσει και θα "αγκαλιάσει" τη γέμιση.
6
Μέσα στα χαρακωμένα φύλλα απλώστε τη γέμιση και μοιράστε τη στα 4 φύλλα.
7
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Ένα "γλυκό" πρωινό!
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou