Μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Είδος γεύματος: Πρωινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 20 μερίδες ανά συνταγή.

450 γρ. περίπου φύλλο σφολιάτας

300γρ. μήλα

2 κουτ. σούπας μέλι

100 γρ. (2 κουτ. σούπας) τυρί κρέμα

όση κανέλα επιθυμείτε

2 κουτ. γλυκού υγρή ή 2 μπουκαλάκια σκόνη βανίλια

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 113,43Kcal
  • Υδατάνθρακες 12,58g
  • Πρωτεΐνη 2,52g
  • Λίπη 6,10g
  • Νάτριο 111,34mg
  • Κάλιο 59,22mg
  • Φώσφορος 145,71mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 3,39g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 0,34g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 0,07g
  • Διαιτητικές ίνες 0,70g
  • Νερό 20,33g

Παρασκευή

1
Βγάζετε τη σφολιάτα από την κατάψυξη και την αφήνεται να ξεπαγώσει ελαφρώς και θα χρησιμοποιηθεί μόνο το 1 από τα 2 φύλλα για να την παρακάτω διαδικασία.
2
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε κύβους και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την κανέλα (όση επιθυμείτε).
3
Σε μπεν-μαρί ενοποιείτε το τυρί κρέμα, το μέλι και προσθέτετε 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια υγρή ή 2 μπουκαλάκια σκόνη.
4
Περιχύστε την κρέμα με τα μήλα και αναδεύετε καλά.
5
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Με ένα μαχαίρι χαράζετε το κάθε χωμένο φύλλο περιμετρικά 2-3 εκατοστά από τη πλευρά του κάθε φύλλου. Με αυτό το τρόπο το φύλλο θα φουσκώσει και θα "αγκαλιάσει" τη γέμιση.
6
Μέσα στα χαρακωμένα φύλλα απλώστε τη γέμιση και μοιράστε τη στα 4 φύλλα.
7
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Ένα "γλυκό" πρωινό!

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης