ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Μηλίτης

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή

  • 2 συσκευασίες 100% περιεκτικότητας χυμό μήλου
  • 2 ξύλα κανέλας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

Εκτέλεση

Ρίχνετε τον χυμό μήλου σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αρχίζετε το ζέσταμα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά.

Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.

Αφήστε “να ξεκουραστεί” για 10′ λεπτά.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

114

--

--

--

--

--

--

28

--

--

28

--

307

1

Μηλίτης

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

114kcal

--%

Πρωτεΐνη

--g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

307mg

--%

Φώσφορος

1mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Αυτή η παρασκευή μηλίτη έχει μια πικάντικη και ζεστή φθινοπωρινή γεύση.