Μεσογειακή σούπα με κόκκινη πιπεριά
ΣούπεςΥλικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 φλιτζάνι φακές, καθαρισμένες και ξεπλυμένες
- 3 φρέσκες κόκκινες πιπεριές, ψητές
- 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή νερό
- 2/3 φλιτζανιού γάλα σε σκόνη χωρίς λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1/4 φλιτζανιού κάσιους ή αμύγδαλα, ψημένα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια και μαγειρεύετε αργά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρις ότου τα κρεμμύδια είναι πολύ μαλακά και καραμελωμένα.
Βάλτε το σκόρδο και την πάπρικα, μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
Προσθέτετε φακές, πιπεριές, ντομάτες και 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.
Μειώστε τη θερμοκρασία για να τη διατηρήσετε σταθερή ώστε να σιγοβράζει, καλύψτε και μαγειρέψτε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30 λεπτά).
Βάλτε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει πολύ λεία υφή.
Προσθέστε το γάλα σε σκόνη και το ξύδι.
Ανακατέψτε μαζί.
Βάλτε περισσότερο ξύδι αν χρειάζεται περισσότερη γεύση και προσθέστε λίγο περισσότερο ζωμό εάν η σούπα φαίνεται πάρα πολύ πηχτή.
Σερβίρετε με αμύγδαλα και λίγο λάδι από πάνω, κατά βούληση.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
240
11
--
--
--
--
--
31
--
9
128
--
370
83
Μεσογειακή σούπα με κόκκινη πιπεριά
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
240kcal
--%
Πρωτεΐνη
11g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
370mg
--%
Φώσφορος
83mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Αυτή η νόστιμη σούπα έχει μια γλυκιά διακριτική γεύση που θα αγαπήσετε.