Συστατικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 φλιτζάνι φακές, καθαρισμένες και ξεπλυμένες
3 φρέσκες κόκκινες πιπεριές, ψητές
1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή νερό
2/3 φλιτζανιού γάλα σε σκόνη χωρίς λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζανιού κάσιους ή αμύγδαλα, ψημένα
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 240
- Υδατάνθρακες 31g
- Πρωτεΐνη 11g
- Φυτικές ίνες 9g
- Nάτριο 128mg
- Κάλιο 370mg
- Φώσφορος 83mg
Παρασκευή
1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια και μαγειρεύετε αργά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρις ότου τα κρεμμύδια είναι πολύ μαλακά και καραμελωμένα.
2
Βάλτε το σκόρδο και την πάπρικα, μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
3
Προσθέτετε φακές, πιπεριές, ντομάτες και 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.
4
Μειώστε τη θερμοκρασία για να τη διατηρήσετε σταθερή ώστε να σιγοβράζει, καλύψτε και μαγειρέψτε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30 λεπτά).
5
Βάλτε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει πολύ λεία υφή.
6
Προσθέστε το γάλα σε σκόνη και το ξύδι.
7
Ανακατέψτε μαζί.
8
Βάλτε περισσότερο ξύδι αν χρειάζεται περισσότερη γεύση και προσθέστε λίγο περισσότερο ζωμό εάν η σούπα φαίνεται πάρα πολύ πηχτή.
9
Σερβίρετε με αμύγδαλα και λίγο λάδι από πάνω, κατά βούληση.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Αυτή η νόστιμη σούπα έχει μια γλυκιά διακριτική γεύση που θα αγαπήσετε.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org