Συστατικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.
1 συσκευασία μεγάλα ζυμαρικά κοχύλια ή κανελόνια
Τυρί ρικότα (μισή μερίδα)
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 δεσμίδα σπανάκι baby
1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κονσέρβα σάλτσα ντομάτας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
Τυρί παρμεζάνα, τριμμένο, αρκετό για το γαρνίρισμα
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 426
- Υδατάνθρακες 66g
- Πρωτεΐνη 19g
- Nάτριο 277mg
- Κάλιο 191mg
- Φώσφορος 270mg
Παρασκευή
1
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 180 ℃.
2
Ξεκινήστε να βράζετε το νερό για τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
3
Προσθέστε τα κοχύλια και μαγειρέψτε μόνο 4-5 λεπτά (πρέπει να είναι αρκετά σκληρά για να κρατήσουν το σχήμα τους).
4
Εν τω μεταξύ, βάλτε το σπανάκι baby σε ένα μπολ, στο φούρνο μικροκυμάτων περίπου 2-3 λεπτά (θα πρέπει να μαραθεί) και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το.
5
Ανακατέψτε το τυρί ρικότα, το μαγειρεμένο σπανάκι, τον βασιλικό και τα αυγά.
6
Ξεπλύνετε τα ζυμαρικά με κρύο νερό.
7
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε τα κοχύλια.
8
Βάλτε τη μισή σάλτσα στο κάτω μέρος ενός λαδωμένου ταψιού, τοποθετώντας από πάνω τα γεμιστά κοχύλια.
9
Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίστε με παρμεζάνα και ψήστε ακάλυπτο περίπου 30 λεπτά.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Διπλασιάστε τη συνταγή και βάλτε τη στην κατάψυξη για ένα γρήγορο και ζεστό γεύμα, στο μέλλον.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org