+30 210 2853000
Facebook
LinkedIn
Youtube

Λεμονόκρεμα

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. χυμό λεμόνι
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια, και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

328.02

3.92

23.66

14.43

1.01

6.36

--

26.50

--

0.02

229.67

--

64.92

67.33

Λεμονόκρεμα

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

328.02kcal

--%

Πρωτεΐνη

3.92g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

64.92mg

--%

Φώσφορος

67.33mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Μία ελαφριά και όχι ιδιαίτερα γλυκιά κρέμα.