Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής
Συστατικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. χυμό λεμόνι
150γρ. ζάχαρη
3 μεσαία αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
- Ενέργεια 328,02Kcal
- Υδατάνθρακες 26,50g
- Πρωτεΐνη 3,92g
- Λίπη 23,66g
- Νάτριο 229,67mg
- Κάλιο 64,92mg
- Φώσφορος 67,33mg
- Κορεσμένα λιπαρά 14,43g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 6,36g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 1,01g
- Διαιτητικές ίνες 0,02g
- Νερό 41,66g
Παρασκευή
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια, και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
2
Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
3
Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
4
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Μία ελαφριά και όχι ιδιαίτερα γλυκιά κρέμα.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou