Λεμονόκρεμα

Είδος γεύματος: Πρωινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.

150 γρ. βούτυρο

100 γρ. χυμό λεμόνι

150γρ. ζάχαρη

3 μεσαία αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 328,02Kcal
  • Υδατάνθρακες 26,50g
  • Πρωτεΐνη 3,92g
  • Λίπη 23,66g
  • Νάτριο 229,67mg
  • Κάλιο 64,92mg
  • Φώσφορος 67,33mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 14,43g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 6,36g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 1,01g
  • Διαιτητικές ίνες 0,02g
  • Νερό 41,66g

Παρασκευή

1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια, και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
2
Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
3
Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
4
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή


Μία ελαφριά και όχι ιδιαίτερα γλυκιά κρέμα.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης