Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής
Συστατικά
Με βάση 9 μερίδες ανά συνταγή.
1τμχ λάχανο
1 κιλό κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος
150γρ. ρύζι (άβραστο)
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό
60γρ. βούτυρο
Για το αυγολέμονο:
2 μεσαία αυγά
2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας αλεύρι
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
- Ενέργεια 479,27Kcal
- Υδατάνθρακες 21,36g
- Πρωτεΐνη 17,72g
- Λίπη 36,43g
- Νάτριο 117,07mg
- Κάλιο 632,67mg
- Φώσφορος 226,38mg
- Κορεσμένα λιπαρά 9,73g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 20,01g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 4,43g
- Διαιτητικές ίνες 4,36g
- Νερό 177,81g
Παρασκευή
Για το αυγολέμονο:
Ετοιμάζετε τη σάλτσα αβγολέμονο: Χτυπάτε τα αβγά με το χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Αφαιρείτε δύο φλιτζάνια ζωμό από την κατσαρόλα και το προσθέτετε λίγο λίγο στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Ζεσταίνετε το μίγμα σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς και χωρίς να το αφήνετε να βράσει γιατί θα πήξει. Σερβίρετε τη σάλτσα σε μπολ, δίπλα στους ντολμάδες.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Μία παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou