Συστατικά
Με βάση 2 μερίδες ανά συνταγή.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
227 γρ. Tofu, κομμένο σε κύβους
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
4 φλιτζάνια μικτά χόρτα (μαρούλι, ζαχαροκάλαμο, τεύτλα κ.λ.π.)
1 κουταλιά της σούπας σόγια χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
1/2 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί ή ξύδι ρυζιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σουσαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 231kcal
- Υδατάνθρακες 13g
- Πρωτεΐνη 14g
- Nάτριο 355mg
- Κάλιο 442mg
- Φώσφορος 54mg
Παρασκευή
1
Κόψτε τα χόρτα σε κομμάτια μήκους 5 εκ.
2
Ζεσταίνετε το λάδι στο wok
3
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ημιδιάφανα, περίπου 2 λεπτά
4
Πασπαλίστε το κάρυ πάνω από τα κρεμμύδια και προσθέστε ζάχαρη και χόρτα
5
Βάλτε το καπάκι
6
Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να γίνουν στον ατμό, από τον ίδιο το χυμό τους μέχρι να μαλακώσουν, 5-8 λεπτά. (Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανοίξτε το καπάκι και ανακατέψτε περιστασιακά. Προσθέστε λίγο νερό εάν κολλήσουν). Μην τα παραμαγειρέψετε αλλιώς τα χόρτα θα γίνουν πιο σκούρα.
7
Αφαιρέστε τα χόρτα με ένα κουτάλι αφήνοντας χυμούς στο τηγάνι
8
Προσθέστε σάλτσα σόγιας και ξύδι, ζεστάνετε μέχρι να βράσουν
9
Όταν η σάλτσα είναι ελαφρώς παχιά, αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και απλώστε από πάνω τα χόρτα.
9
Γαρνίρετε με σησαμέλαιο και σπόρους.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Προτιμήστε αυτή τη γρήγορη και υγιή συνταγή χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο για ένα γρήγορο γεύμα όταν έχετε πολύ δουλειά τα βράδια.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org