Κρέπες με μέλι και μπισκότο
ΓλυκάΥλικά
Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή
- 120 γρ. (½ φλιτζάνι) γάλα 2%
- 120 γρ. (2 μεσσαία) αυγά
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 ml νερό
- 2 κουτ. σούπας μέλι ανά κρέπα
- 2 τμχ μπισκότα τύπου Digestive ανά κρέπα
- λίγο βούτυρο στο τηγάνι για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός όλα τα υλικά για τις κρέπες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε από το μείγμα μέσα στο τηγάνι απλώνουμε τη ζύμη κουνώντας το τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε για 1 ακόμη λεπτό.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Τέλος προσθέτουμε το μέλι και τα μπισκότα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
358.28
5.92
7.88
3.07
0.66
3.47
--
69.56
--
1.56
202.75
--
115.10
77.39
Κρέπες με μέλι και μπισκότο
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
358.28kcal
--%
Πρωτεΐνη
5.92g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
115.10mg
--%
Φώσφορος
77.39mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Το τέλειο πρωινό για όλη την οικογένεια.