Κρέπες με μέλι και μπισκότο

Είδος γεύματος: Πρωινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή.

120 γρ. (½ φλιτζάνι) γάλα 2%

120 γρ. (2 μεσσαία) αυγά

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 ml νερό

2 κουτ. σούπας μέλι ανά κρέπα

2 τμχ μπισκότα τύπου Digestive ανά κρέπα

λίγο βούτυρο στο τηγάνι για το ψήσιμο

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 358,28Kcal
  • Υδατάνθρακες 69,56g
  • Πρωτεΐνη 5,92g
  • Λίπη 7,88g
  • Νάτριο 202,75mg
  • Κάλιο 115,10mg
  • Φώσφορος 77,39mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 3,07g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 3,47g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 0,66g
  • Διαιτητικές ίνες 1,56g
  • Νερό 36,94g

Παρασκευή

1
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός όλα τα υλικά για τις κρέπες.
3
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
4
Ρίχνουμε από το μείγμα μέσα στο τηγάνι απλώνουμε τη ζύμη κουνώντας το τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό.
5
Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε για 1 ακόμη λεπτό.
6
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη.
7
Τέλος προσθέτουμε το μέλι και τα μπισκότα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή


Το τέλειο πρωινό για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης