
Κρέμα βανίλιας
ΓλυκάΥλικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή
- 1 + 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 3 αυγά (μόνο τους κρόκους)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
- 1-2 στικ βανίλιας, κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 2 κουταλιές της σούπας μπράντι
Εκτέλεση
Εάν επαναχρησιμοποιήσετε τα στικ βανίλιας από άλλη συνταγή, χρησιμοποιήστε δύο στικ.
Βγάλτε τους σπόρους της βανίλιας με ένα κοφτερό μαχαίρι και βάλτε τους σε μια μικρή κατσαρόλα με το κλωνάρι. (Στους σπόρους στην πραγματικότητα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της γεύσης της βανίλιας).
Ζεσταίνετε το γάλα σιγοβράζοντας σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κάτσει περίπου 20 λεπτά, μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
Αφαιρέστε τους κόκκους βανίλιας.
Ανακατέψτε στο γάλα τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο.
Συνεχίστε συνεχώς το χτύπημα έως ότου φτάσει σε σημείο βρασμού.
Όταν το μείγμα βράζει, ελέγξτε ότι είναι παχύρευστο τοποθετώντας ένα μεταλλικό κουτάλι σε αυτό, αν το μίγμα επιστρωθεί στο πίσω μέρος του κουταλιού και μπορείτε να τραβήξετε το πίσω μέρος του με το δάχτυλό σας, είναι έτοιμο.
Γυρίστε γρήγορα την κρέμα σε κεραμικό ή μεταλλικό μπολ και αφήστε την να κρυώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να φτάσει το μείγμα στη θερμοκρασία δωματίου.
Καθώς η κρέμα κρυώνει, μπορείτε να προσθέσετε το μπράντι, αν θέλετε.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
71
3
--
--
--
--
--
6
--
3
34
--
102
98
Κρέμα βανίλιας
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
71kcal
--%
Πρωτεΐνη
3g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
102mg
--%
Φώσφορος
98mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Αυτή η πλούσια σε γεύση κρέμα βανίλιας μπορεί να προστεθεί σε κέικ ή πίτες.