Κρέμα λεμονιού
ΓλυκάΥλικά
Με βάση 16 μερίδες ανά συνταγή
- 1 φλιτζάνι κρυσταλική ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 3 λεμόνια
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
Σε ένα κύπελλο ασφαλές σε φούρνο μικροκυμάτων, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.
Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων για διαστήματα ενός λεπτού, ανακατεύοντας μετά από κάθε λεπτό έως ότου το μείγμα είναι αρκετά παχύ για να καλύψει το πίσω μέρος ενός μεταλλικού κουταλιού.
Αφαιρέστε από το φούρνο μικροκυμάτων και μοιράστε το σε μικρά βάζα.
Φυλάσσετε μέχρι και τρεις εβδομάδες στο ψυγείο.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
115
1
--
--
--
--
--
14
--
--
54
--
28
20
Κρέμα λεμονιού
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
115kcal
--%
Πρωτεΐνη
1g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
28mg
--%
Φώσφορος
20mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Μπορείτε να απλώστε την κρέμα σε πίτα ή σε μπισκότα.