Κρέμα καραμελέ
ΓλυκάΥλικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή
- 12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 6 αυγά
- 4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 3 φλιτζάνια γάλα 2%
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τη καραμέλα, τοποθετήστε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το νερό σε ένα πιάτο ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων.
Μαγειρέψτε για 4 λεπτά ή έως ότου η ζάχαρη καραμελοποιηθεί.
Για να φτιάξετε την καραμέλα στο μάτι, λιώστε τις 2 κουταλιές ζάχαρη με το νερό στο τηγάνι μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
Ρίξτε σε ένα πιάτο σουφλέ χωρητικότητας 5 φλιτζανιών.
Αφήστε το να κρυώσει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C .
Για να κάνετε την κρέμα, σπάστε τα αυγά σε μεσαίο μπολ ανάμειξης. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν αφρώδη.
Ανακατέψτε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και στη συνέχεια το γάλα, χτυπώντας συνεχώς.
Ρίξτε τη κρέμα πάνω από την κορυφή της καραμέλας.
Μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο 35-40 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ρυθμιστεί.
Χαλαρώστε την κρέμα από τις πλευρές του πιάτου με ένα μαχαίρι. Τοποθετήστε το πιάτο σερβιρίσματος πάνω από το πιάτο σουφλέ και αναποδογυρίστε, δημιουργώντας ένα ήπιο κούνημα.
Επιλέξτε τι θα βάλετε γύρω από τη καραμέλα και σερβίρετε. Οι επιλογές περιλαμβάνουν φράουλες, βατόμουρα, δαχτυλίδια πορτοκαλιού, φέτες μπανάνας ή σμέουρα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
215
9
--
--
--
--
--
29
--
6
116
--
241
194
Κρέμα καραμελέ
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
215kcal
--%
Πρωτεΐνη
9g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
241mg
--%
Φώσφορος
194mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Η γλυκιά γεύση της κρέμας καραμέλας είναι βέβαιο ότι θα σας ευχαριστήσει.