Κουρκούτι για πανάρισμα
Σάλτσες & ΜαρινάδεςΥλικά
- 250ml νερό
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 165ml μπύρα
- 9-10 γρ. μαγιά ξηρή ή baking powder
- 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με το μπέικιν πάουντερ (10 γρ.) και θα ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
993.06
38.52
2.88
0.75
0.32
5.75
--
203.41
--
6.27
11.03
--
224.60
34.10
Κουρκούτι για πανάρισμα
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
993.06kcal
--%
Πρωτεΐνη
38.52g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
--mg
224.60%
Φώσφορος
34.10mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Ιδανικό για τηγανητά θαλασσινά και λαχανικά.