Κουρκούτι για πανάρισμα

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Απογευματινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

250ml νερό

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

165ml μπύρα

9-10 γρ. μαγιά ξηρή ή baking powder

1 πρέζα ζάχαρη

Διατροφικά στοιχεία

  • Ενέργεια 993,06Kcal
  • Υδατάνθρακες 203,41g
  • Πρωτεΐνη 38,52g
  • Λίπη 2,88g
  • Νάτριο 11,03mg
  • Κάλιο 224,60mg
  • Φώσφορος 34,10mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 0,75g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 5,75g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 0,32g
  • Διαιτητικές ίνες 6,27g
  • Νερό 375g

Παρασκευή

1
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2
Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
3
Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
4
Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
5
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με το μπέικιν πάουντερ (10 γρ.) και θα ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Ιδανικό για τηγανητά θαλασσινά και λαχανικά.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης