Υλικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή
- 5 μεγάλα κολοκυθάκια
- 2 πατάτες
- 1 φλιτζάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- 2 κουταλιές λάδι
- 2 ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές
Εκτέλεση
Κόψτε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια.
Κόψτε τις πιπεριές.
Κόψτε τις ντομάτες σε κομματάκια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια, το βασιλικό και το σέλινο σε λάδι.
Προσθέστε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
Ανακατέψτε απαλά, στη συνέχεια, καλύψτε και αφήστε μέχρι να μαλακώσουν.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
144
4
--
--
--
--
--
21
--
--
38
--
988
131
Κολοκυθάκια
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
144kcal
--%
Πρωτεΐνη
4g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
988mg
--%
Φώσφορος
131mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Αυτό είναι ένα πιάτο ζεστό και πλούσιο. Προσέξτε την ποσότητα των μερίδων ώστε να περιορίσετε το κάλιο.