
Κέικ σοκολάτας
ΓλυκάΥλικά
Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή
- 350 ml νερό
- 200 ml σπορέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 60 γρ. κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα.
Συνεχίζουμε αδειάζοντας το μείγμα από το ένα μπολ στο άλλο και ανακατεύουμε ελαφρώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής ημίρευστος χυλός.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί 25 Χ 35 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160°C-170°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 30 λεπτά.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
270
5
--
--
--
--
--
50
--
6
386
--
127
12
Κέικ σοκολάτας
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
270kcal
--%
Πρωτεΐνη
5g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
127mg
--%
Φώσφορος
12mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Φτιάξτε το δικό σας νηστήσιμο κέικ και απολαύστε ένα γλυκό με χαμηλότερο φωσφόρο.