Συστατικά
Με βάση τις 12 μερίδες ανά συνταγή.
1 πακέτο αλεύρι για κέικ
½ κουτί των 425 γραμ. κομματάκια ανανά (φυλάξτε το χυμό)
½ κουτί των 425 γραμ. ροδάκινα, ψιλοκομμένα (φυλάξτε το χυμό)
236 ml παχύρευστη κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 216
- Υδατάνθρακες 35g
- Πρωτεΐνη 4g
- Φυτικές ίνες 7g
- Λίπος 3g
- Nάτριο 261mg
- Κάλιο 123mg
- Φώσφορος 131mg
Παρασκευή
1
Φτιάξτε το μείγμα για το κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας τους χυμούς που φυλάξατε, στη θέση του νερού.
2
Προσθέστε νερό εάν δεν υπάρχει αρκετός χυμός.
3
Προσθέστε στο μείγμα τα κονσερβοποιημένα φρούτα.
4
Συνδυάστε τα υπόλοιπα συστατικά και αναμίξτε χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή σταθερότητα στη κρέμα.
5
Ψήστε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ℃ , για 50-60 λεπτά περίπου.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Ο συνδιασμός γλυκών γεύσεων δημιουργούν αυτό το επιδόρπιο πρωτεΐνης.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org