
Καλοκαιρινή σαλάτα
ΣαλάτεςΥλικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή
- 1 μικρό μαρούλι
- 6-8 φράουλες, κομμένες σε φέτες
- 300 γραμμάρια μανταρίνια
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Συνδυάστε τα συστατικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα συστατικά της σάλτσας σε ένα βάζο, καλύψτε ελαφρά και ανακινήστε μέχρι να ανακατευθούν καλά.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα.
Σερβίρετε αμέσως.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
250
5
2
--
--
--
--
14
--
20
95
--
265
104
Καλοκαιρινή σαλάτα
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
250kcal
--%
Πρωτεΐνη
5g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
295mg
--%
Φώσφορος
104mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Τα γλυκά φρούτα του καλοκαιριού συνδυάζονται ωραία με τα λαχανικά και τα κρεμμύδια.