+30 210 2853000
Facebook
LinkedIn
Youtube

Καλοκαιρινή σαλάτα

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή

  • 1 μικρό μαρούλι
  • 6-8 φράουλες, κομμένες σε φέτες
  • 300 γραμμάρια μανταρίνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Συνδυάστε τα συστατικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε τα συστατικά της σάλτσας σε ένα βάζο, καλύψτε ελαφρά και ανακινήστε μέχρι να ανακατευθούν καλά.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα.

Σερβίρετε αμέσως.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

250

5

2

--

--

--

--

14

--

20

95

--

265

104

Καλοκαιρινή σαλάτα

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

250kcal

--%

Πρωτεΐνη

5g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

295mg

--%

Φώσφορος

104mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Τα γλυκά φρούτα του καλοκαιριού συνδυάζονται ωραία με τα λαχανικά και τα κρεμμύδια.