+30 210 2853000

Γρανίτα φράουλα

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Συστατικά Με βάση 10 μερίδες ανά συνταγή

  • 365 γρ. φράουλες
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 65 γρ. νερό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Κρυώνουμε το σιρόπι και το τοποθετούμε στο μπλέντερ, μαζί με τις φράουλες.

Αλέθουμε, σουρώνουμε από σινουά και τοποθετούμε το μείγμα σε ειδικά σκεύη για γρανίτες.

Το καταψύχουμε για τουλάχιστον 16 ώρες.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

35.47

0.29

0.04

--

--

--

--

9.02

--

0.73

2.19

--

2.19

8.76

Ανά μερίδα (170g)

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Γρανίτα φράουλα

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

35.47kcal

--%

Πρωτεΐνη

0.29g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

58.53mg

--%

Φώσφορος

8.76mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Ένα ελαφρύ και δροσερό κέρασμα.