Γεμιστές πιπεριές

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

Συστατικά

Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή.

1 φλιτζάνι ρύζι

8 πιπεριές για γεμιστά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουτί πάστα ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 173
  • Υδατάνθρακες 16g
  • Πρωτεΐνη 14g
  • Φυτικές ίνες 6g
  • Nάτριο 63mg
  • Κάλιο 313mg
  • Φώσφορος 156mg

Παρασκευή

1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180℃ βαθμούς.
2
Κόψτε τις κορυφές των πιπεριών και βγάλτε τους σπόρους και την υπόλοιπη ουσία.
3
Ανακατέψτε το κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, την πάστα ντομάτας και τα βότανα μαζί.
4
Γεμίστε τις πιπεριές και τοποθετήστε τις κορυφές ξανά ως καπάκι.
5
Ρίξτε ½ φλιτζάνι νερό στο ταψί και προσθέστε τις πιπεριές.
6
Ψήστε για περίπου 1 ώρα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Οι γεμιστές πιπεριές με ρύζι είναι ένα κλασικό φαγητό.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης