Συστατικά
Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή.
1 φλιτζάνι ρύζι
8 πιπεριές για γεμιστά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτί πάστα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 173
- Υδατάνθρακες 16g
- Πρωτεΐνη 14g
- Φυτικές ίνες 6g
- Nάτριο 63mg
- Κάλιο 313mg
- Φώσφορος 156mg
Παρασκευή
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180℃ βαθμούς.
2
Κόψτε τις κορυφές των πιπεριών και βγάλτε τους σπόρους και την υπόλοιπη ουσία.
3
Ανακατέψτε το κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, την πάστα ντομάτας και τα βότανα μαζί.
4
Γεμίστε τις πιπεριές και τοποθετήστε τις κορυφές ξανά ως καπάκι.
5
Ρίξτε ½ φλιτζάνι νερό στο ταψί και προσθέστε τις πιπεριές.
6
Ψήστε για περίπου 1 ώρα.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Οι γεμιστές πιπεριές με ρύζι είναι ένα κλασικό φαγητό.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org