Υλικά
Με βάση 10 μερίδες ανά συνταγή
- 5 μικρές ντομάτες
- 5 πιπέριες
- 5 κουταλιές της σούπας ρύζι
- 300 γραμμάρια (≈ 2 μεγάλες) πατάτες, καθαρισμένες, ωμές
- 100 γραμμάρια (≈ 1 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
- 4 μικρά κρεμμύδια, ωμά
- 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
- 200 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Αλέθουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες στο μούλτι και τι κρατάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό το δυόσμο και το κρεμμύδι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και 5-6 κουταλιές της σούπας από την αλεσμένη ντομάτα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίζουμε τα γεμιστά μέχρι τα 3/4 του κάθε λαχανικού και ανάμεσα βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
Περιχύνουμε στο ταψί την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα και το λάδι.
Ψήνουμε στους 180 °C μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν και να μελώσουν και να μαλακώσει το ρύζι. Υπολογίζουμε 1-1,5 ώρα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
2.98
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
339.80
--
20.73
2.96
2.55
14.08
--
38.22
--
4.39
11
--
117.40
33.30
Γεμιστά
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
339.80kcal
--%
Πρωτεΐνη
2.98g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
117.40mg
--%
Φώσφορος
33.30mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Μια παραδοσιακή συνταγή πλούσια σε γεύση και χρώματα.