Γεμιστά αυγά
ΟρεκτικάΥλικά
Με βάση τις 12 μερίδες ανά συνταγή
- 12 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
Βράστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με νερό.
Βράζετε τα αυγά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν.
Βγάλτε τα αυγά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ξεφλουδίστε τα κελύφη από τα αυγά και κόψτε τα αυγά κατά μήκος στη μέση.
Αφαιρέστε τους κρόκους και ανακατέψτε τους σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν τρίμματα.
Προσθέστε στο ίδιο μπολ τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
Βάλτε το μείγμα με ένα κουταλάκι σε κάθε ασπράδι αυγού και πασπαλίστε με πάπρικα για πρόσθετο χρώμα.
Τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
110
6
--
--
--
--
--
1
--
--
92
--
64
86
Γεμιστά αυγά
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
110kcal
--%
Πρωτεΐνη
6g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
64mg
--%
Φώσφορος
86mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Ένα γρήγορο και αγαπημένο ορεκτικό!