Συστατικά
Με βάση 10 μερίδες ανά συνταγή.
5 μικρές ντομάτες
5 πιπέριες
5 κουταλιές της σούπας ρύζι
300 γραμμάρια (≈ 2 μεγάλες) πατάτες, καθαρισμένες, ωμές
100 γραμμάρια (≈ 1 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
4 μικρά κρεμμύδια, ωμά
1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
200 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Ενέργεια 339.80 Kcal
- Υδατάνθρακες 38.22 g
- Πρωτεΐνες 2,98 g
- Λίπη 20,73 g
- Nάτριο 11 mg
- Κάλιο 117,40 mg
- Φώσφορος 33,30 mg
- Κορεσμένα λιπαρά 2,96 g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 14,08 g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 2,55 g
- Διαιτητικές ίνες 4,39 g
- Νερό 123.59 g
Παρασκευή
1
Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
2
Αλέθουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες στο μούλτι και τι κρατάμε στην άκρη.
3
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό το δυόσμο και το κρεμμύδι.
4
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και 5-6 κουταλιές της σούπας από την αλεσμένη ντομάτα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
5
Γεμίζουμε τα γεμιστά μέχρι τα 3/4 του κάθε λαχανικού και ανάμεσα βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
6
Περιχύνουμε στο ταψί την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα και το λάδι.
7
Ψήνουμε στους 180 °C μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν και να μελώσουν και να μαλακώσει το ρύζι. Υπολογίζουμε 1-1,5 ώρα.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Μια παραδοσιακή συνταγή πλούσια σε γεύση και χρώματα.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou