Γεμιστά

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

Συστατικά

Με βάση 10 μερίδες ανά συνταγή.

5 μικρές ντομάτες

5 πιπέριες

5 κουταλιές της σούπας ρύζι

300 γραμμάρια (≈ 2 μεγάλες) πατάτες, καθαρισμένες, ωμές

100 γραμμάρια (≈ 1 φλιτζάνι) ελαιόλαδο

4 μικρά κρεμμύδια, ωμά

1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο

200 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Ενέργεια 339.80 Kcal
  • Υδατάνθρακες 38.22 g
  • Πρωτεΐνες 2,98 g
  • Λίπη 20,73 g
  • Nάτριο 11 mg
  • Κάλιο 117,40 mg
  • Φώσφορος 33,30 mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 2,96 g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 14,08 g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 2,55 g
  • Διαιτητικές ίνες 4,39 g
  • Νερό 123.59 g

Παρασκευή

1
Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
2
Αλέθουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες στο μούλτι και τι κρατάμε στην άκρη.
3
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό το δυόσμο και το κρεμμύδι.
4
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και 5-6 κουταλιές της σούπας από την αλεσμένη ντομάτα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
5
Γεμίζουμε τα γεμιστά μέχρι τα 3/4 του κάθε λαχανικού και ανάμεσα βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
6
Περιχύνουμε στο ταψί την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα και το λάδι.
7
Ψήνουμε στους 180 °C μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν και να μελώσουν και να μαλακώσει το ρύζι. Υπολογίζουμε 1-1,5 ώρα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Μια παραδοσιακή συνταγή πλούσια σε γεύση και χρώματα.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης