Γαρίδες με σάλτσα σόγιας
ΝηστίσιμαΨάρι & ΘαλλασινάΥλικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή
- 6 κουταλιές λάδι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίζα τζίντζερ πολτοποιημένη
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- ½ κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας (χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο)
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ, χωρίς αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τη ρίζα τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Προσθέστε γαρίδες, ζάχαρη, κρασί, σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, κέτσαπ χωρίς αλάτι και πράσινο κρεμμύδι.
Τηγανίστε και ανακατέψτε καλά για 10 λεπτά.
Ανακατέψτε το κόρν φλάουρ με το νερό, προσθέστε το στις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
318
16
--
--
--
--
--
11
--
--
763
--
172
285
Γαρίδες με σάλτσα σόγιας
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
318kcal
--%
Πρωτεΐνη
16g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
172mg
--%
Φώσφορος
285mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Είναι ένα νόστιμο, πικάντικο και υγιεινό πιάτο.