Γαλοπούλα με ρύζι και πιπεριές
ΚρέαςΥλικά
Με βάση 8 (1 φλιτζάνι ) μερίδες ανά συνταγή
- 1 κιλό γαλοπούλα
- 1/2 κόκκινη και 1/2 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 1 κουτί (400 γρ.) ντομάτες χωρίς προσθήκη αλατιού (μην αποστραγγίζετε)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ℃ βαθμούς.
Μαγειρέψτε τη γαλοπούλα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα.
Όταν η γαλοπούλα είναι σχεδόν μαγειρεμένη και τα λαχανικά είναι τρυφερά (περίπου 10-15 λεπτά), προσθέστε τη σκόνη τσίλι, το ρύζι και τις ντομάτες.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο σκεύος ταψιού και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά ή 60 λεπτά εάν χρησιμοποιήσετε καστανό ρύζι.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
207
17
2
--
--
--
--
15
--
9
134
--
427
177
Γαλοπούλα με ρύζι και πιπεριές
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
207kcal
--%
Πρωτεΐνη
17g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
427mg
--%
Φώσφορος
177mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Ένα γεύμα με υψηλή πρωτεΐνη και πλούσια γεύση.