+30 210 2853000

Γαλοπούλα με ρύζι και πιπεριές

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 8 (1 φλιτζάνι ) μερίδες ανά συνταγή

  • 1 κιλό γαλοπούλα
  • 1/2 κόκκινη και 1/2 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντομάτες χωρίς προσθήκη αλατιού (μην αποστραγγίζετε)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ℃ βαθμούς.

Μαγειρέψτε τη γαλοπούλα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα.

Όταν η γαλοπούλα είναι σχεδόν μαγειρεμένη και τα λαχανικά είναι τρυφερά (περίπου 10-15 λεπτά), προσθέστε τη σκόνη τσίλι, το ρύζι και τις ντομάτες.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο σκεύος ταψιού και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά ή 60 λεπτά εάν χρησιμοποιήσετε καστανό ρύζι.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

207

17

2

--

--

--

--

15

--

9

134

--

427

177

Γαλοπούλα με ρύζι και πιπεριές

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

207kcal

--%

Πρωτεΐνη

17g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

427mg

--%

Φώσφορος

177mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Ένα γεύμα με υψηλή πρωτεΐνη και πλούσια γεύση.