Fettuccine
ΖυμαρικάΥλικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή
- 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine
- 1 πακέτο τυρί κρέμα (227 γραμμάρια)
- 1/2 φλιτζάνι βρασμένο νερό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι κανόλα
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα,
- 1 φλιτζάνι κρέας ή ψάρι ή γαρίδες
- 1-2 φλιτζάνια λαχανικά της αρεσκείας σας (σπαράγγια, μπρόκολα, μπιζέλια)
Εκτέλεση
Ξεκινήστε να βράζετε το νερό για τα ζυμαρικά.
Μόλις βράσει το νερό, αφαιρέστε περίπου τα 2/3 ενός φλιτζανιού και προσθέστε τα ζυμαρικά.
Καθώς περιμένετε να βράσουν τα ζυμαρικά, σοτάρετε το σκόρδο σε ένα τηγάνι με λάδι.
Εάν προσθέσετε κρέας, ψάρι ή λαχανικά, σοτάρετε με το σκόρδο μέχρι να γίνουν.
Ανακατέψτε τα τυριά, τα φρέσκα βότανα και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό στο μίξερ.
Εάν η σάλτσα είναι πάρα πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερο νερό.
Ρίξτε τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι με το σοταρισμένο σκόρδο, τα λαχανικά και το κρέας ή το ψάρι.
Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
304
18
--
--
--
--
--
32
--
--
285
--
216
121
Fettuccine
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
304kcal
--%
Πρωτεΐνη
18g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
216mg
--%
Φώσφορος
121mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Αυτή η συνταγή είναι γευστική και χαμηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο και κάλιο.