Φέτες σολομού
Ψάρι & ΘαλλασινάΥλικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 φέτες σολομού
- 170 γραμμαρίων
- 1 +1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 4 λεπτές φέτες κρεμμυδιού
- 2 φέτες λεμονιού, μισές
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν, θρυμματισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 4 φέτες λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
Εκτέλεση
Αλείψτε ένα ταψί 20 × 20 εκ. με 1 κουταλιά βούτυρο.
Τοποθετήστε τον σολομό σε ένα πιάτο.
Πασπαλίστε με χυμό λεμονιού, πιπέρι , σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού.
Τοποθετήστε 1 φέτα κρεμμυδιού και 1 φέτα λεμονιού σε κάθε φέτα σολομού.
Πασπαλίστε με εστραγκόν και πάπρικα.
Σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
400
142
--
--
--
--
--
--
--
--
250
--
400
450
Φέτες σολομού
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
400kcal
--%
Πρωτεΐνη
142g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
400mg
--%
Φώσφορος
450mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Φτιάξτε γευστικές αραβικές πίττες με φέτες σολομού.