Φέτες σολομού

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

Συστατικά

Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

4 φέτες σολομού 170 γραμμαρίων

1 +1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

4 λεπτές φέτες κρεμμυδιού

2 φέτες λεμονιού, μισές

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν, θρυμματισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

4 φέτες λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 400
  • Πρωτεΐνη 142g
  • Nάτριο 250mg
  • Κάλιο 400mg
  • Φώσφορος 450mg

Παρασκευή

1
Αλείψτε ένα ταψί 20 × 20 εκ. με 1 κουταλιά βούτυρο.
2
Τοποθετήστε τον σολομό σε ένα πιάτο.
3
Πασπαλίστε με χυμό λεμονιού, πιπέρι , σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού.
4
Τοποθετήστε 1 φέτα κρεμμυδιού και 1 φέτα λεμονιού σε κάθε φέτα σολομού.
5
Πασπαλίστε με εστραγκόν και πάπρικα.
7
Σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

 Φτιάξτε γευστικές αραβικές πίττες με φέτες σολομού.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης