Συστατικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φέτες σολομού 170 γραμμαρίων
1 +1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
4 λεπτές φέτες κρεμμυδιού
2 φέτες λεμονιού, μισές
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν, θρυμματισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 φέτες λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 400
- Πρωτεΐνη 142g
- Nάτριο 250mg
- Κάλιο 400mg
- Φώσφορος 450mg
Παρασκευή
1
Αλείψτε ένα ταψί 20 × 20 εκ. με 1 κουταλιά βούτυρο.
2
Τοποθετήστε τον σολομό σε ένα πιάτο.
3
Πασπαλίστε με χυμό λεμονιού, πιπέρι , σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού.
4
Τοποθετήστε 1 φέτα κρεμμυδιού και 1 φέτα λεμονιού σε κάθε φέτα σολομού.
5
Πασπαλίστε με εστραγκόν και πάπρικα.
7
Σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Φτιάξτε γευστικές αραβικές πίττες με φέτες σολομού.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org