ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Φασολάκια λαδερά με πατάτες

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 3-4 μερίδες ανά συνταγή

  • 700 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 400 γραμμάρια ντομάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 700ml ( 3 φλιτζάνια) νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο (20 γραμμάρια)

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια (κυδωνάτες) και τις βάζουμε στην κατσαρόλα

Βάζουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και το νερό

Βάζουμε τα καθαρισμένα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε

Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο φρέσκο μέσα στην κατσαρόλα

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

222.75

4.4

11.33

1.83

2.13

7.25

--

26.95

--

2.35

273.85

--

657.55

91.6

Φασολάκια λαδερά με πατάτες

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

222.75kcal

--%

Πρωτεΐνη

4.4g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

657.55mg

--%

Φώσφορος

91.6mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Μία κλασσική και αγαπημένη μεσογειακή συνταγή.