Συστατικά
Με βάση 3-4 μερίδες ανά συνταγή.
700 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
500 γραμμάρια πατάτες
400 γραμμάρια ντομάτα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
700ml ( 3 φλιτζάνια) νερό
1 σκελίδα σκόρδο
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
- Ενέργεια 222,75kcal
- Υδατάνθρακες 26,95g
- Πρωτεΐνη 4,4g
- Λίπη 11,33g
- Νάτριο 273,85mg
- Κάλιο 657,55mg
- Φώσφορος 91,6mg
- Κορεσμένα λιπαρά 1,83g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 7,25g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 2,13g
- Διαιτητικές ίνες 2,35g
- Νερό 101,1g
Παρασκευή
1
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο (20 γραμμάρια)
2
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα
3
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι
4
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια (κυδωνάτες) και τις βάζουμε στην κατσαρόλα
5
Βάζουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και το νερό
6
Βάζουμε τα καθαρισμένα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
7
Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά
8
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο φρέσκο μέσα στην κατσαρόλα
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Μία κλασσική και αγαπημένη μεσογειακή συνταγή.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou