+30 210 2853000

Φασολάδα

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Συστατικά Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή

  • 300 γρ. φασόλια
  • 150 γρ. καρότα
  • 150 γρ. κρεμμύδια
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο
  • 30 γρ. πελτές ντομάτας
  • 1.200 γρ. νερό
  • δάφνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ιδρώνουμε τα λαχανικά χωρίς να δώσουμε χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Συνεχίζουμε με τα φασόλια τη δάφνη και το νερό (ζεστό κατά προτίμηση).

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια. Αν θέλουμε να χυλώσουμε τη σούπα αλέθουμε μια μικρή ποσότητα από τα στερεά και την επιστρέφουμε στη σούπα.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

347.22

11.64

20.93

2.98

2.58

14.14

--

29.99

--

12.47

40.63

--

740.67

176.62

Φασολάδα

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

347.22kcal

--%

Πρωτεΐνη

11.64g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

740.67mg

--%

Φώσφορος

176.62mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Ένα κλασσικό φαγητό του ελληνικού χειμώνα.